12
Feb
10

inca un pas mic

4 -5 martie = conferinta… eu voi avea ceva de spus despre imaginea de arhitectura si noile media

in fuga am pus cateva idei intr-o oarecare ordine si am incropit o imagine

Asa cum tipografia in secolul XIV si fotografia in secolul XIX au avut un impact revolutionar in dezvoltarea societatii si culturii moderne, la fel acum asistam la revolutia tehnologiilor digitale, sau noile media. Termenul “imagine” va fi folosit in acest caz pentru a descrie desene de arhitectura (idiferent de modul de realizare, ananlog sau digital), fotografii, randari, animatii sau noi media.

Artele vizuale contemporane – ce includ arhitectura, sculptura, instalatii media, grafic design, film, internet – au hibridizat si pluralizat spatiul ce (odata) le-a apartinut. Imaginea de arhitectura, asa cum este ea folosita ca proiectare investigativa, nu este doar de natura descriptiva; este construita chiar daca este intr-o lume abstracta si imateriala. Actualmente imaginea de arhitectura opereaza intr-un spatiu dinamic, cu alte cuvinte nu mai este finita ci este supusa unei transformari continue, o perpetua alterare, translatare, re-codare si exportata in alte forme de media digitala.

Imaginea a suferit o transformare de substanta : de la un document 2D, static, la o entitate tridimensionala cu potential de animatie. Astfel imaginile de arhitectura produse digital dezvaluie nu doar o metoda de construire ci si o metoda de percepere – teoria din spatele metodei.

Advertisements

0 Responses to “inca un pas mic”  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


list of stuff

to think about

work like you don’t need the money, love like you have never been hurt, dance like nobody sees you, sing like nobody listens to you

Archives

wordpress blog stats
Advertisements

%d bloggers like this: